Thursday, May 14, 2009

umi punya hari khamis

hah..

nak citer nih..

hari kamis umi pd 14 mei 2009, bermula seawal jam 2 pg..

lbh kurang kul 2 tu la nawfal bunyi2 kan siren soh umi bgn.. huhuhuhuh... tanak tido pulak budak nih.. nak ajak umi main2.. adoiyaiii... "tunggu siang lah nak..!" umi cakap kat nawfal.. tapi nawfal tanak dengar.. nawfal bising2 gak kat telinga umi pastu panjat2 badan umi dlm gelap tu..

umi tumbangkan nawfal, ngiringkan... tepuk2 soh tido semula... hehehe.. sebenarnya umi yg nak tido.. hampehhh.. nawfal 'bolayan' ahhh.. makin kuat siren nye adelah!!! sampai nenek yg berselang bilik pon terjaga tawww!! ape lah nawfal ni.. kacau org tiido jek..

pastu umi pon bgn bukak lampu... tgk nawfal dah tertonggeng2 daaa... lerrr.. anakku.. pagi2 cam ni pon dah start nak praktis ke nak... x leh sabar sket ke.. tunggu siang.. nasib baik ler umi x keje arini..

pastu nenek pon masuk bilik same2 main ngan nawfal.. dah lelama tu... dah penat.. nawfal bising2 lg... nenek siap bancuhkan nestum dlm botol... umi nak kasi nenen pon nawfal x layan.. dapat nestum tu... haaa.. habis licin nawfal belasah...

lama jugak la main2... lbh kurang dekat kul 5 pg lah baru nawfal tertido semula.. time tu nenek dah x dan ah nak tido blk... mmg dah time nenek bgn tetiap ari tu.. umi pon sempat gak sambung tido kejap.. pas subuh tu.. abah call... tanye kan nawfal.. nawfal dah bgn semula daaa... cis! kejap jek die tido!!!

dlm kul 8 tu umi dah siap2 kan nawfal.. mandi bersih2... boh bedak wangi2.. kita nak gi klinik.. arinih nawfal nak kena cucuk!!! yeay!!!

hari ni cucuk DPT-Hib+Hep B dos yg ketiga.. sampai2 kat klinik umi bogelkan nawfal sbb nak timbang.. risau umi nak letak nawfal atas penimbang tu.. takut2 berat turun dr bulan lps.. dah timbang tu... misi cakap..

"6.6kg..."

"huh!? 6.6 jek????"

"ok la tu... naik baper ek?? tgk bln lps punye timbang berapa.."

umi pon tgk kat kad nawfal..

"6.5kg... eh.. takkan naik 100gm jek??"

misi tu cakap.... "x pe.. ni mesti sbb die aktif kan?"

"ha'ah kot.. die skang nih mmg dah kurang tido.. nyusu macam biasa.. cume die sibuk sket skang nih.. heheh.. pastu aritu die de demam sket... tu pasal la.. berat turun dlm minggu lps.."

"x pe, at least naik jugak sket.. kalau ikut graf masih normal.. nawfal dah pandai ape ni..?" misi tu tanye umi.

"ntah la.. hehehe.. x tau nak ckp.. nak kate dah merangkak, x jugak.. kekadang die cam nak duduk dah.. sumer die nak cpt.."

"x pe.. sihat die kan... tu, tulangnya keras.. tegap die ni.. k, jom kita cucuk ye nawfal.."

lepas tu nawfal pon kena cucuk... adussssssssss!! jerit punya lah!!! cam nak pecah gegendang telinga umi nak... boleh join komando nih..

balik umah, umi terus kasi ubat demam kat nawfal.. pastu tido kan die.. pas die dah tido tu umi kuar lg.. nak gi Pej Agama plak.. gi amik KPN.. huhhh!! dah dekat 2 thn kawen, anak pon dah terkuak2.. baru nak siap!!! lemb*b ler diorg nih...

balik dr pejabat agama, umi singgah Bestmart jap.. cari lauk.. sudahnya cume beli ayam 2 ekor ngan sawi batang putih same tomato.. bile gi sorang2 rase cam x pandai nak beli lauk... ape daaa...

dah setel sumer umi memecut laju blk umah.. perut dah nyanyi2.. baru teringat.. umi x sarapan rupanya pg td... sampai umah nawfal dah bgn tido dah.. terjerit2 bile tgk umi die nih.. pastu dah pandai hulur2 tgn soh amik die... alamak.. boleh x umi nak mkn kejap...

"pakngah! amik nawfal jap... umi nak mkn dulunih.. dah pedih perut nih.."

pas pekena nasi lemak sebungkus ngan sambal udang semalam... erkk! alhamdulillah...

time nak main2 ngan nawfal pulak!!! huhuhuhuh.. tgk lah si nwafal ni bah.. x reti penat agaknya.. manelah x turun berat bdn nya..

lepas main2 ngan nawfal... nah!! di sinilah umi duduk, di hadapan pc tgh meng'update' blog umi ni haa..

hahahaha.. best nye cuti... aktiviti lepas ni??? x tau lg.. yg pasti hari kamis umi blom abis lg..





3 comments:

SiApA akU..... said...

amboi3 umi...dari sini ke situ menjelajah yeee.!!!!huhuhuhu

Mummy Dasy said...

huhuhu saje jek nak wat org jeles mata ngantuk dah ni nak tgg kul 5pm..

Umi Nawfal said...

hhihihihi.. mintak maap ye semua.. hari cuti musti digunakan dgn sebaik2nye..

jah,
best x ladyboss baru kat opis tu..?

klong,
minggu lps dah mc baper ari kannn.. saba ye.. klong keje mane eh?