Tuesday, May 12, 2009

ada tak?

ubat selsema yg x membuatkan kita mengantuk????

apsal sumer ubat selsema leh buat ngantuk eaa??

hari ini aku tumbang!! x macho cam semalam.. semalam maintain macho jek... selsema pon x de hal lahh!! sket jek... pemalas gi klinik punye pasal..

tapi hari ni punye selsema... laaaaa.. Nauzubillah.. sengsara..

dek kerana x tahan.. aku gi jugak in-house clinic... misi LC kasi ubat selsema, pil kecik2 kaler kuning bentuk segi empat sama.. kat pil tu ade tulis YS.. hape mende tah..

dah tu siap pesan lg...

"jannah, kalau u makan ubat ni nnti u mengantuk tau.. x boleh drive tau..!!"

daaaa... cam mane aku x balik nih??? ke tanak mkn dulu eh ubat tu...? tunggu dah blk umah karang???

tapi x tahan dah ni... cam mane nih???

nak mkn? tanak mkn??? mata dah berpinar menahan selsema...

tekak dah perit2 asik bersin jek dr td... nasib la.. hidung dah berair nih!!!

adusssssssss!!!

cemane nehhhhh????

hohohoho... lupa laks...

yes! yes!

bos dah sign surat cuti ari kamis!!! hahahahaha.. tengkiu bos!

gi bilik bos td sambil srotttt.. srettttt.. tahan selsema..

dah tu bos tanye..

"u ni kenape? sedih ke, selesema?"

"i sedih la bos.. dah lama keje.. bila lah nak jadik bos..!! x naik2 jd manager!!"

kah kah kah kah... jawapan kurang ajar tuk bos..

"abis nih, nak cuti ni nak gi mane??? nak gi interview ke? kalau nak gi interview i tanak sign!!?"

huhuhuhu.. sekali kena daaaaa...

tu lah shima! yg ko gatal2 gi mintak cuti time2 nak odit, pastu cakap nak gi interview tu td pe hal??? aku plak yg kena sound..

"u all ingat bos u all nih dah cukup baik sgt ke.. u nak cuti pastu gi interview time2 odit i nak kasi la..."

haiyyooooo... die sambung daa... (sambil sign surat cuti aku...)

aku pon... "tengkiu bos.. i nak gi klinik ni ha.. selsema, tengkiuuu..."

lari... lari... lari...

kah kah kah

sori bosss!!

hehehe.. ini adalah kami ketika sesi membodek boss..





4 comments:

Mummy Dasy said...

kak, me klu selsema mmg MC terus coz xleh bgn dah harus kat katil jek melekat, ape pun semoga cepat sembuh ye

Sayang.Ibu said...

best laa sbb blh MC kan.. bile selsema, kepala pun tingtong,x leh wat keje, dan ubatnya tido jek laaa...:)
get well soon ye

mama uzma said...

semoga cepat sembuh ye...

Queenin Murni said...

hmmm.. ada jek ubat selsema yg tak ngantuk klinik bg.. tapi tak brapa power lah kan..

kat era pon ada iklan pasai ubat selsema tak ngantuk ni..