Saturday, May 30, 2009

berhujung minggu

nawfal sedang tidur sekarang... jadi umi ada mase lah sket nak bukak2 tenet... hahahahaha.. nampaknya ujung minggu ni juga akan jd ujung minggu yg sibuk untuk kami anak beranak...

so, ujung minggu umi start mlm td lg... keh keh keh...

pas magrib mlm td umi ngan nawfal ngan dira ngan ibu ngan ayah cpt2 kuar gi jalan2 gi JJ Bkt Indah... plan nak gi Anakku, nak cari baju jalan tuk nawfal.. tp bila turun hiway tu... terbelok ke jusco plak... heheheh..

jalan punya jalan... xde pulak jumpa yg berkenan di hati... alaa... x jalan jauh pon.. masuk 1 kedai jek.. tu pon yg kt aras bwh sebelah parking lot!!! heheheheh.. dasar pemalas la umi nawfal nih... kitorang sempat masuk Brands Outlet Store jek... x ke tempat lain pon!

belek punya belek... dapat selai jek baju tuk nawfal... huh!! ibu dira lak yg pulun baju tuk dira!!! ngape eh? mlm td umi rase kat kedai tu mmg byk baju tuk budak pompuan jek... nyampah tul lah...!!! sian nawfal.. kecewa tul umi... dan utk mengubat kekecewaan hati umi, umi pon sambar sepasang kasut kat situ!!!! hahahahahaha... jgn maraaaa...

oh yaaa... umi x rajin la pulak nak snap2 gambo.. xde mood... bengang ngan kedai tu laaa... xde baju utk budak laki! sian nawfal... nnti2 kalau dah ade mood baru leh amik gambo kasut baru... hehehehe.. abah nawfal musti nak tgk, kan bah kan...??? jgn mare ye bang... kasut honey dah nak expired la... sian die nak wat pakai lasak2 gi keje lg.. tu yg terbeli kasut baru tu...

pastu blk tu sempat pulak singgah NP2 gi order kuew teow goreng Kak JUN!!! mmg best!! pastu gi carik asam jambu tuk nenek... dr ptg smlm nenek pesan... jambu batu kat umah tu dah boleh di makan!!!! sedap!!!!

so, plan tuk harini... pagi2 umi dah kuar gi carik paper, gi beli sarapan.... (walaupon arini x keje, ttp malas nak buat sarapan sendiri!!!) blk umah, pas breakfast umi bukak pc lak... bayo2 utang.. and setelkan bil2 yg melambak... pastu merayau2 kat blog2 kengkawan.... click2 ape2 yg patut... dah tu baru ler update blog sendiri...

hmmm... pas zohor karang nak gi kenduri kawen plak kat umah pakcik rahim ngan makcik ru'ai.... pas dah kenyang mkn nasik minyak kang gi rewang pulak kat umah atok sarmani.. fuhhhh!!! okehh... dah mkn2 kita kenalah membanting tulang membuang lemak!!! sok hari besar nya... adoi ai.. kenalah angkut nawfal jugak!!!

pastu mlm kang ade lak invitation birthday party anak opismate umi.. besday abg akid anak antie molly.. kat Nusa Bestari 2 plak... ade kangn tersinggah ke jusco or ke kedai anakku plak kang...!!!!! hihihihihi... tgk je la nnti... dah... nak gi mandi2 nih...



3 comments:

Zuhaini said...

uih.. untung dira, dapat baju baru! :) kesian naufal.. mungkin saiz baju dia x banyak kot.. (bukan ke kat JJ banyak baju budak2...?) :)

Mummy Dasy said...

baju pompuan mmg byk & lawa2 bak kata Mr.Hubby "Asik beli baju Daneen jek, Danish xbyk mcm gini pun dulu" hahaha maknenya kak kena cari pompuan sorang...

Umi Nawfal said...

zuhaini,
ntah ler... umi nye nawfal ni memilih sgt agknye.. sumer x bekenan... nmpak cm x lawa jek.. ishh.. cerewet kah aku ini? tp serius.. baju budak pompuan sumer cantik2...

klong,
tu ah.. rase cm nk branak kan girl pulak la thn dpn... hihihihi..