Monday, May 11, 2009

TAG : My Nawfal

menjawab tag dr mama aqish..

1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & ntayakan Girl or Boy?

sorang jek... hero kecik umi tu.. boy ler..


2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
saya tidak merancang.. Allah jua yg menentukan.. but, kalau boleh biarlah hero saya yg satu itu pandai bercakap & berjalan dulu lahh...


3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
Muhammad Nawfal Syarif
nama ini dr bahasa arab, maksudnya... sorang mulia yg pemurah.. begitulah..


4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
nama itu sudah tentulah umi dan abah nawfal yg bagi...


5. Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda?
sebelum mengandungkan nawfal lg umi dah start cari2 nama... umi nak letak nama anak2 umi bermula dgn huruf 'N' dan 'S', sempena nama umi dan abahnya.. then umi diskas ngan abah.. umi ngan abah mmg berkenan sgt ngan nama nawfal tu.. maknanya pon bagus.. pastu abah ckp kat depan mesti nak letak muhammad then nama yg belakang tu amik nama arwah atok umi yg umi x pernah kenal pon..


6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?
eh.. kena bg tau ke? x pk lg.. tapi yg penting mesti mula dgn huruf 'S' dan 'N'


7. Berapa perancangan anak yang anda mahu & nyatakan berapa girl & berapa boy?
abah nawfal request nak sekurang2nya 4 org.. 2 girl 2 boy.. umi pon xde bantahan lah..


8. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?
umi baru ada 1 anak.. tapi yg best selang setahun kot.. elok.. dah cerdik sket nak beradik..


9. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy?nyatakan sebabnyer?
InsyaAllah.. kalo boleh nak girl pulak! heheheh.. nanti boleh pakai baju cantik2..


10. Ape ciri2 persamaan anda & anak Anda?
ermm.. tatau ah.. ciri2 fizikal ke? kalau fizikal.. nawfal byk ikut abah die.. mata jek yg sepet sket cam mata umi.. kalau bab perangai.. kecik lg ah.. tapi ade jugak ah cam umi die nih.. mudah meradang.. cpt jek nak naik angin.. kalau mende yg x berkenan tu cpt2 nak mengamuk.. pastu rase2 nawfal nih pemurah gak la.. x kisah pon kongsi2.. sama cam umi!! chewahhh!! ye lah... kan tu purpose nye umi bg nama 'nawfal' tu...


11. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.
ini part yg paling umi suka!!! hahahahhahaha.. tataplah wajah kesayangan hamba..

alahai.. hensemnyee.. anak sape nih.. hihihihihi..


12. Tag seberapa ramai yang boleh untuk jawab tag ni:
umi nak tau cerita dr sumer mommies kat bawah ni..
mummy dasy
sikulat
mommy dania
mama hannah
umi sufira
mama uzma
queenin murni
zuhaini

erm.. byk dah tu.. jawab yee..

2 comments:

Mummy Dasy said...

Akan dijawab...

Siti @ nurie said...

alah....masa TAG tu dibuat, cikgu siti belum jadi your punyer followerlah...tapi, kira aci gaklah sbb dah jwb...he he he...