Sunday, May 03, 2009

jumpa kawan baru!!

huhuhuhuhu...

ini cerita hari sabtu, 2 mei..

hari ini dah plan awal2... x payah masak.. sbb hari ini ade 3 kenduri kawen yg kami akan pergi.. (kalau nak pegi lah kan..)

memula kat kg sebelah! pastu kat kg sendiri! pastu kenduri umah umi sufira kat Kulai!! hehehe.. best jugak! round2 makan nasi minyak...

pagi2 cam biasa la.. bgn tido ala2 malas gitu... sarapan pon, makan nasi ngan lauk ayam masak merah smlm.. jgn heran yee... mmg dah biasa pg2 mkn nasi putih!! hehehe.. sbb tu badan dah kembang..

plan memula tu nak kuar ramai2.. gi round tiga2 tempat kenduri tu...

at last.. memasing dah malas... nak gi yg dekat jek... ape daaa.. hangat2 t**k ayam jek!

so, in the end... tghari tu mak ngan abah jek yg gi kenduri kt kg sebelah tu...

pastu pas zohor satu umah gi bergebang2 kat kenduri umah tok alang.. yg ni umah dekat2 jek.. boleh mkn rilek2.. slow2.. dlm lbh kurang kul 2 lbh tu memasing dah panas montot dah.. mulalah terasa dah dok lama kat situ kan..

mak pon tanye.. "nak blk ke kita nih?"

we all just pandang memandang sesama sendiri...

"long, ko bwk ke kad jemputan kenduri umah kwn ko tu? hmm.. best jugak jln2 nih.. dah alang2 kuar umah.."

"ade.. nak gi? jom ah..."

maka kami pon meneruskan perjalanan ke Kulai..

on the way gi sane, sempat gak saya anta sms ke umi sufira bgtau nak gi sane..

sampai2 dlm lbh kurang kul 3 lbh laa..

dah semangat nih nak jumpa n kenal2 ngan kawan baru nih.. hihihi.. terasa excited cam gi blind date pulak!!! keh keh keh..

dah sampai dpn umah pon leh main caling2 lg.. hehehe.. x kenal le katekan..

so, kat umah umi sufira x mkn pon.. memasing dah kenyang.. tu pon x lama kat sana.. adik saya x kuar keta pon.. anak die dah ngaruk2 dah.. kepanasan.. last2 yg turun just saya, of coz la ngan nawfal.. same mak n abah..

umi sufira sgt peramah orgnye.. ilang jugak kekok saya.. hihi.. saya nih bukan peramah pon.. tp kalau org dah mulakan ok jek.. sempat jugak lah masuk umah die... kat sane dpt jumpa ngan cik sya, cik intan, ngan cik yan.. hehehe... sembang2 kejap kat dlm ngan cik sya same cik intan.. mase nak kuar blk tu baru umi sufira kenalkan ngan cik yan.. die tgh suap anak die mkn kat luar.. alaa.. x sempat i nak kepohchi!! huuhuhuhuhu.. my family dah ajak balik!! sempat hai hai jek ngan cik yan..

ape2 pon.. best jugak jenjalan ari sabtu... kalau x digagahkan merayau sampai ke kulai tu, mmg xde can ah nak jumpa kawan2 baru nih.. hahaha.. plan nak bergambar kenangan pon x kesampaian.. isk.. isk..

sori yek kengkawan.. x leh nak berlama2.. anyway.. nice knowing u all.. ade masa, insyaAlah boleh jumpa lagi...





6 comments:

::Umi Sufira:: said...

Umi Nawfal, thanks a lot sudi datang harituh even ke ceruk kampung n berpanas..happy sangat u ol satu family datang tau..dapat jumpa nawfal yang chumel and nenek nawfal yang peramah...jangan serik OK..ada rezeki kita jumpa lagi:)

Umi Nawfal said...

alaaa.. saya pon org kampung.. takat panas gitew2 x de hal lah..

huhuhu.. nenek nawfal mmg peramah..

♥Hernee Nazir♥ said...

aeh bestnye..jeles i tau..hernee x smpat nk ksane..mmg excited nk jmpe kwn baru..tp hjt x ksmpaian..next time kite plan jmpe yok..

Umi Nawfal said...

ha'ah.. yg x bestnye jumpa kejap jek.. nak cpt blk time tu.. si dira ngamuk2 daa..

xpe.. xpe.. lenkali boleh atur aktiviti hehehe..

mamaDhea said...

umi nawfal,
dhea dok teringat kat si kecik awk tu jek.. dlm keta dok citer adik itu adik itu.. kahkahkah!

Umi Nawfal said...

alaa.. cian dhea ea.. x sempat nak main2 ngan adik eh..