Sunday, May 31, 2009

tenggiling ku cedera

huwaaaaaaaaaaaaaa....

sedey nyee.....

nyesal haku x dok diam2 kat umah ptg td...

huhuhuhu...

arini td kuar gi kenduri... 2 umah kami gi... kenyang nasik minyak wei... first gi umah pakcik mail kt paya mengkuang... cik mail nih sedara belah abah ngan mak.. dedua... cam mane tah.. aku pon x paham sgt salasilah nye.. dah panjang bebenor...

pas dah kenyang kat umah pakcik mail, gi pulak umah atok sarmani, kat kg sendiri.. ala.. tempat yg kitorang gi rewang smlm tu.. sampai sane pengantin baru nak berarak... elok ler tu... dpt pulak port mkn baik punya... makan x hingat!!!! selalu lupa diri ah... siap ratah ayam tu... mentang2 umah atok sedara!!! wat cam umah sendiri laks!!

balik2 umah tu... salin2 baju kuar lg!! gi pasaraya THYE kat NP2.. carik brg2 umah... same gi bank, jolok dinding kat bank tu.. dekat kul 6 sampai umah semula... lalu la kat dpn simpang umah kaklin, sebelah skolah dpn umah tu... eh, ade keta die kat warung dpn tu... nak terus singgah malas pulak! byk barg nak kena anta kat umah dulu...

pas dah anta mommy nawfal ngan brg2 kat umah, aku kuar lg... gi nyembang2 ngan kaklin same cik gee kat warung... tgh sembang2 acik sam pulak datang.. baik punya parking kan... sebelah tenggiling aku... lama gak nyembang... dah gelap... org kt masjid dah ngaji2 baru gerak blk umah... time2 nak ngundur tu... tgk2 belakang.. takut termasuk longkaang lak... aku leh x perasan lak nk tgk tepi belah kiri... tetiba...

gedeguk!!!!

adoiiiii.... ape lak aku langgar nih!!! huwaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhh...

tenggiling mak tersagat montot hilux acik sam!!!!!

abessss... kemek tenggiling haku!!!! huhuhuhuhu.... nak mara? mara sape? haku yg buat sendiri!!! sedey aaaaaaaaaaaaaaa....

tgk lah tenggiling ku.... isk... sob.. sob..



tgk nih cam sket kan... x pe kot.. sket jek...



tp time tgk yg nih... huhuhuhuhuhuhuhuhu... sedey gilerrrrrrrrrrr..... cam teruk la weiii... abis tenggiling aku!!!! dah cacat!!!!



tapi tgk blk semula.... cam sket jek...... wuwuwuwuwuwu... nak sedapkan ati jek nih...



maafkan aku wahai tenggiling ku... kerana kelalaian ku... kau tercedera dan menjadi cacat.... sori.........

kenapa lah aku gatal sgt nak kuar dah ptg2 hari td??? cuba kalau blk dr gelang patah td aku dok diam2 kat umah... n basuh blk air... mesti x cacat tenggiling akuuuu..... :-(




aku yg kesal...


nota kaki : sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian x berguna... (tp aku tetap telah membasuh blk air pas magrib td... )

8 comments:

Mummy Dasy said...

Lah mmg slh diri sdiri pun tp sure hilux tu xde cacat ape pun kan... Kak mmg x syok klu bawak keta ada cacat w/pon ckit ek

Umi Nawfal said...

klong,
mmg btul tu... kite dok dlm keta cam terase2 kecacatan keta tu... salah ku sendiri..!!!

hajarus said...

betul la umi nawfal.. hajar pun klu ade kemik walaupun skit, time drive tu mesti terase cam tak best jer.. padahal skit jer kecacatan nyer pun.... he3x...

noniey alias said...

aku dulu camtu gak. masa mula2 kete langgar pagar. punya sedih sampai nangis. kemek skit je tapi nangis bukan main lagi. sebab first time kan. skrang ni, kalau kena skit2 pun, gasak lah. huhuhuhu

♥Hernee Nazir♥ said...

alahai siannye..

Umi Nawfal said...

hajar,
pg ni gi keje terasa cam naik keta buruk!! alahai.. sian tenggiling..

Umi Nawfal said...

noniey,
ye ke... nnti lelama belasah aje lah kot.. huhuhu... sbb first time rase lain macam ah..

Umi Nawfal said...

hernee,
seb baik sket jek.. kalau x alamat raya nnti mesti kena ceramah pnjang oleh encik suami!!! huhuhuhu...