Thursday, May 07, 2009

dalam kereta pon x selamat

pg td dlm perjalanan ke kilang aku dengar hot.fm

diorang tgh citer pasal peragut... yelah sejak2 ni kan makin berleluasa aku rasa!!! berbagai2 cerita yg kita dengar kt radio, tgk kat tv, baca kat paper pasal kematian yg disebabkan oleh kes ragut..

semalam ade lg kes kematian... belom habis kabar berita pasal ibu mengandung 4 bln di bt pahat aritu.. dah ada kes baru.. kat penang, kan? yg kes ibu lima anak, juga menjadi mangsa kes ragut hingga meragut nyawa ibu itu sendiri... dan yg terbaru sorang nenek kehilangan nyawanya ketika nak selamatkan anak die dr jd mangsa ragut.. Astaghfirullahal'azim... apa dah jadi dgn dunia skang nih...!!

kat hot.fm pg td ade caller, sorang cikgu cerita duit die 6k kena ragut kat dlm keta.. tgk tu!!? dlm keta pon x selamat dr peragut.. puncanya, die x perasan yg pintu dpn sebelah penumpang tempat die letak duit tu, kunci nya da rosak..!!! mungkinkah pintu itu dirosakkan oleh peragut tersebut sebelum itu???? (seperti yg dikatakan oleh fbi td???) uishhh... bahaya lahh..

oleh itu, harus pastikan masuk2 kat dlm keta jek... kunci pintu siap2...

pastu dj2 tu berdiskusi la tentang hukuman yg sepatutnya diberikan pd kaum2 peragut2 nih.. owh, skang hukuman nya hanyalah 14 thn di'dalam' dan hanya beberapa sebatan sahaja!!!!

tapi aku rasa lg bagus kalau peragut2 ni diberi hukuman mati saje!! kenapaa??? sbb kebanyakan kes2 ini melibatkan kematian... jadi sewajarnya mereka ini diberi hukuman mati!!! (kejam kah aku ini?????)

apa2 pon aku cuma meluahkan pendapat saja... cubalah fikir2kan tentang org2 yg ditinggalkan si mangsa peragut2 itu.. dan masihkah anda ingat mangsa yg koma selama berbulan2 itewww??? apa akan jadi pada masa depannya???? same2 lah kita fikirkan..

setuju??????

dan aku x sempat nak dengar pengakuan seorang peragut di radio pd td.. sbb nye dah sampai pon kat tmpt keje.. x kose pulak nak dok lelama dlm keta semata2 nak tunggu habis lagu meet uncle husin td... ade sesapa yg terdengar???? ex-peragut tu citer ape eh????







4 comments:

♥Hernee Nazir♥ said...

td dngr gak kt hotfm..siann ek..kejam btul la dorg neh..hernee stuju klau bg hukum gantung jek..dorg dh wat org lain hilang nyawa..

MommyDania said...

aah..xsmpt dgr pengakuan si peragut tu. ahhh, org jahat ni lengkali pi hantar pulau byk rimau sume biar kena telan. settle masalah

Mummy Dasy said...

setuju sgt ngan hukuman tu

mama hannah said...

yup,hutang darah di balas darah.hutang nyawa dibalas nyawa lah jugak.biar pupus peragut2 kat dunia nih..