Tuesday, May 05, 2009

hari minggu yang sudah

hari minggu yg lalu...

bgn pagi, gosok gigi..
cuci muka, salin baju..
minum kopi, makan roti..
semua org suka hati..!!

hehehe.. tidaklah..! bukan itu yg saya buat di hari minggu.. itu adalah petikan dr lagu yg selalu dinyanyikan oleh nur dan adik2nya.. kayra dan irfan..

hari minggu aritu, bgn pagi2 xde aktiviti pon.. dah sudah mandi dan breakfast, kembali semula bergolek2 dgn anak saya..

petangnya keluar mengikut abah dan mak menghantar ucu pulang ke asrama...

sewaktu dldm perjalanan pergi, ada satu accident kat area Tampoi.. tapi kat jalan yg sebelah satu lg la.. mak awal2 dah siap ingatkan..

"kang balik kite lalu jalan tepi laut lah.. jalan sebelah jem teruk tu haaa.."

"ye lah"

balik2 tu kitorang pon terus lah lalu kat jalan hospital... konon nak elak jem la...

tetiba... nak dekat Danga Bay.. keta dah slow2 da... beratur... ahahahahahahah... jem jugak!!! padan muka!!

mase tu dah dekat kul 6 ptg...

mak bg2 hint jek kat abah...

"apa kata... kita lepak2 Danga Bay jek lah.. jalan jem jugak nih.. kang agak2 dah kurang jem kita gerak la balik..."

dgn x ku sangka2... tetiba abah memutar stereng dan terus masuk kat parking lot Danga Bay... betul2 kat depan area Bay Leaf tu haaa...

hehehehehe... nak pulak abah ni! biasa nye abah bukannya suka buang2 masa melepak2 tempat camtu kann...

x kisah lah.. konon2 nak elak sesak kat jalan...

haaaaa... nawfal dah excited dah.. x pasal2 dapat meround kat Danga Bay petang2 hari minggu...

so, saksikan lah kami yg comot berjalan2 di Danga Bay..

nawfal dgn mummy nyee..



kami berempat beranak.. hahahahaha.. mmg sah 'comot'


huhuhuhuhuhuhuh.. nape aku comot sgt..??? x leh terima aaaarr..


dah jalan2 tu.. kering pulak tekak memasing.. cari air! cari air!!!

sudahnye lepak kat satu gerai ngadap tempat org main layang2..

bukan setakat air.. sempat jugak menge'pau' mummy soh belanja mkn..

keh keh keh keh..

budak yg ter'over' excited sbb dah dpt diri atas meja...



sampai juling2 mata.. nak jugak mkn tisu tu..


budak kecit mkn ABC..


tgk tuh... mmg x reti dok diam la die..


nasi goreng paprik... ermmm.. x best sgt.. tgk la tu.. daun sup kat atas tu pon da kuning jek.. huhhh??? x jaga hati pelanggan langsung la derang nih!!!


ABC.. mummy yg punye.. bole la.. ok ok jek.. eskrim kat atas tu jek yg kekonon nampak cam spesel..


pas dah ilang haus.. n da penuh perut.. mak ajak balik... tgk2 jln jem jugak lg.. x pe ah.. slow2... arghhhhh... rupa2nya.. jem sbb kat dpn tadika NURI tu ade polis wat roadblock daaaaaaa... kalau tau dr td... jalan terus jek.. x de laa.. gelap2 baru nak sampai umah!!! huhuhuhuhu...





4 comments:

mama uzma said...

salam..
bape bulan anak akak...
mkn abc lg..hehehe...
comeiii je..

Umi Nawfal said...

hai ina..
si kecit nih nak masuk 5 bln ah ujung minggu nih..
die skang mmg camtu.. ape org mkn sumer die nak rase..

mama uzma said...

Oooo........
tua anak iena sebulan la...
hehehee tulah kadang2 sian gak
bila kita makan..mulut dia yg lbih2
ngunyah2...heheehe

♥Hernee Nazir♥ said...

pndainye nawfal mkn abc..hehehe