Tuesday, August 18, 2009

Perlu Dikuarantinkah???

Baru td mendapat berita..

Beberapa hari yg lalu, anak salah seorang rakan sekerja telah dimasukkan ke hospital kerana positif H1N1.

Dan hari ni beliau baru masuk kerja semula.. setelah bercuti beberapa hari menjaga anaknya di hospital, dan kami tak sure status kesihatan beliau ketika ini.

Ketika n3 ini ditulis, beliau sedang di soal siasat oleh HSE officer di kilang kami.

Yg menjadi kerisauan, salah sorang opismate yg ada direct contact ngan beliau telah masuk ke opis i nih pg td!!!

Kitorang dlm opis nih tgh cuak, tgh tunggu hasil soal siasat..

Berdoa moga² kejadian buruk tidak berlaku, Insya Allah. Saya tak mau "dikuarantinkan" di tempat kerja, saya nak blk rumah... :(


5 comments:

Mama Qaseh said...

Harap semuanya ok yea..

Zuhaini said...

ala, kalau takut, pakai la mask.. :)

::Umi Sufira:: said...

Betul tuh!pakailah mask and elak direct contact ngan orang2 tersebut

Umi Nawfal said...

betul.. betul.. disebabkan takut, baru hari ni start pakai mask..huhuhuh...

sikulat said...

hermp.. kami buat acara curfew sendiri kat rumah. Teacher skol bebudak ni call katenye ada budak suspect h1n1 kat skol.. terus je seminggu nih dah set minta cuti & stay dirumah ngan bebudak.

nak harapkan government isytiharkan darurat kesihatan.. diorang nak tunggu sampai 0.4% orang mati dulu.. huhuh..

mmg menakotkan la pandemik nih..