Tuesday, August 11, 2009

Lawatan Sambil Belajar ke Klinik

Rabu,05 Ogos 2009..

Encik Nawfal dan Cik Nadhirah telah melakukan lawatan sambil belajar ke Klinik Desa Kg Tiram Duku.

Hanya untuk cek up rutin.

Kebetulan pula, temujanji untuk ke dua beradik sepupu ini terkena pada tarikh yg sama.

Since umi mmg dah rasa malas tak rajin nak gi kerja, umi pun amik medical leave aje lah. (Umi punye MC YTD Jul 2009 ade lg 18 hari tau tak????) Apsal la banyak sgt nih yek? Kalau lah AL masih ada banyak cam MC tu kan ke bagus.. Nih, AL nye tinggal ciput jek, tu pon dah tak leh nak guna sesuka hati dah.. Sebab umi dah janji dengan abah nak guna untuk raya nanti..

Since ibu nya cik Nadhirah pula kerja malam, dapatlah pergi saing ke Klinik.

Sampai klinik, bukak baju dua², naikkan cik N dulu ke atas penimbang.. wahh.. baik jek cik N ye.. senyum² bila di baringkan berbogel di atas penimbang tu..

Kusssemangat!! 7.2kg.. Baru jek masuk 5 bln dah 7.2kg?? Adoi.. cik N.. patutlah tgn umi cepat jek terasa sengal bila dukung cik N.

Tiba giliran encik N pulak, umi dah risau ni.. Bukan apa, encik N sekarang ni dah tak berapa suka nak bersosial la.. Dulu time dia kecik² nampak macam sosial.. Suka dengan orang ramai², tak kisah pun kalau ada orang yg dia tak kenal nak dukung dia..

Tapi sekarang.. encik N sangat menyampah bila ada stranger nak pegang or dukung dia. Memilih benau!! Dengan kawan² umi pun dia tanak tau.. Pastu mula la buat muka sombong kat orang.. arrrrrrrrrr... Susah ah umi camni..

Tiba giliran umi nak letak encik N kat atas penimbang tu, tiba² dia meronta².. Aaaaaaaaaaahhhh... abesss tudung umi kena tarik!!

Pastu misi dtg n she tried to help, tapi dengan misi² tu kena tendang.. Ganaz sungguh muka encik N ketika itu.. Tiap kali umi cuna dudukkan nanti encik N keraskan lutut dia.. tak mau duduk! Siap jerit².. Nasib baik ler tak dak orang lain kat klinik time tu.. Huhuhuhuhu..

Beberapa kali percubaan membaringkan dan mendudukkan encik N di atas penimbang tak berjaya, misi suggest umi bawak jek encik N naik atas penimbang orang besau.. Maka naik ler kami berdua beranak di atas penimbang..

Hah! amik kau... 66kg!!

ngeh, ngeh, ngeh...

Kisah sadis tidak berakhir di situ..

Sekarang turn umi pulak naik atas penimbang sorang², later boleh tolak jek ngan berat td utk dapatkan berat sebenar encik N. eh, aci ke wat cam tu eh?? Macam kelakar la pulak.. Ni semua, encik N lah punya pasal.. Terpaksa la umi mengkantoikan berat umi kat orang tau!! Selama ni timbang berat kat rumah pun sorang² jek tau..

Umi pun letak la encik N yang masih berbogel di atas lantai. Hahahahaha.. Nak cepat punya pasal, tak sempat nak pakaikan diaper pon.. Nasib baik ler encik N tak bukak paip time tu..

Umi pun naik atas penimbang... jeng.. jeng.. jeng..

Sekali, misi tu cakap..

"59.."

"Haaaa??? Tidakkkkkkkkk!!!!!" - kata umi di dalam hati saje..

Nampaknya, graf berat umi yg pasti nampak cantik ni dibandingkan dengan graf berat encik N. Aduhhhh...

dan cek up hari tu diakhiri dengan laungan suara cik N yg sangat tinggi pitching nya sewaktu misi mencucuk peha mungilnya..

kesimpulan dari cek up:

1. Di usia 8 bulan berat encik N cuma 7kg? Dalam tempoh 2 bulan, berat encik N naik sebanyak 350 gm, sahaja????? Masa cek up dua bulan lepas berat encik N 6.65kg, dan itu pun just naik 50gm dr bulan sebelumnya..

2. Berat umi naik lagi! dr 57kg minggu sebelumnya menjadi 59kg pulak! Ah, umi sememangnya petani yg berjaya menternak lemak² di badan.

3. Cik N adalah jauh lebih DEBAB dari encik N! Tapi, cik N kan gegirl... alaaaaa..

Aiyoooo... Jadi misi terbaru umi mulai sekarang adalah:

1. Bagaimana hendak menaikkan berat badan encik N,

dan,

2. Bagaimana mahu membunuh segala lemak² berlebihan di badan umi..

Abah encik N nak balik ni, konfem kena komplen punya!!!

Aduhhhh... Macam mana nii.. Tolong.. Tolong...


6 comments:

mama uzma said...

keh3...
sabar kak sabar...

Zuhaini said...

hehe.. x pernah pulak dgr cara gitu timbang berat badan.. hihi :)

x pa, puasa ni kurang la sket beratnya.. :)

Siti @ nurie said...

siti pun kalau setiap kali balik dr check up mia dan berat tak naik, siti lak risau...risau bukn ssbb berat mia tak naik, tapi sebab risau mr hubby bising berat mia tak naik...nanti cnfrim dia ckp " aik?..berat anak tak naik, berat ibu dia yg naik?...hu hu hu

Umi Nawfal said...

mama uzma,
x menahan nak sabar ni ha..

zuhaini,
x penah kena camtu eh? tu lah, rasa kelako jek..

siti,
kita lah yg senasib!!

♥Hernee Nazir♥ said...

hahahaha,,syok pulak bace cerita en. N, cik N n uminya..

Umi Nawfal said...

hernee,
syok ke?? hahahah.. gitu lah gaya nya kalau umi yg kepoh bercerita!!