Thursday, August 13, 2009

Bad News

MIL's house has been robbed... last week (wednesday night).. and I only knew it today!! :(

Tu pun, sbb hati tergerak nak call sekejap td.. Kalau tak , sumpah saya tak tau, sbb mmg tak diberitahu.. Aih, teruknya saya... nampak sgt tak selalu call mertua, sampaikan lambat dapat berita.. BIL pun satu!!

"Kenapa ko tak bgtau aku hah!!!???" terasa cam nak jerit² jek kat telinga dia tau..

Luckily, tak ada sesapa yg tercedera or what so ever, yg hilang just BIL's cash dlm RM500 & 2 HP. Semua org tgh tidur time tu... Alhamdulillah nobody was hurt.

Dan saya pun terus menalipon en. hasben saya yg di Sibu.

Turns out,

Dia pun tak tau jugak rumah maknya dimasuki perompak!! (Yelah, kalau dia tau mesti dia bgtau saya kan..)

Lantas saya terasa seperti hendak membebel kepada en. hasben. "Abg.. silalah pasangkan gril di rumah mak mu itu ok...?"

Apa² pun pesan saya untuk semua, berhati² lah...




p/s : saya mmg tak penah cerita pun ye anything about my in-law?

6 comments:

Mummy Dasy said...

uish seram dgr...nasib xde yg cedera..

** Perfect Love ** said...

skrg ni dok dlm rumah sendiri pun dha tak selamat yo ;-(

::Umi Sufira:: said...

Alhamdulillah tiada yang tercedera

hajarus said...

mujur xde yang cedera... Alhamdulillah...

Siti @ nurie said...

ummi nawfal, umah MIL pun penah kene rompak dan u know, pasang grill pun, diaorg leh potong tau...seb, jenis perompk yg just nak amik barang je..kalau tak, taulah apa jadi....erk....siti pun jenis yg tak rajin call MIL ...he he eh

Umi Nawfal said...

mymmy dasy,
alhamdulillah

perfect love,
mmg betul, apatah lg di luar

umi sufira, hajar,
nasib sgt baik kan? semua org tgh tido n dia x kacau pun..

siti,
alamak, gril pun xleh nk tolong ye.. cam mane?