Monday, June 22, 2009

hari minggu yang best!!

hehehehehe...

semalam adalah antara hari minggu yang best!!!

sebabnya...

satu hari berjalan2 saje...

semalam pagi2 lagi dah kuar umah... pergi Parit Hailam.. bawak nyang nawfal balik kg umah mak mertua die.. hihihi.. umi pergi ngan nawfal, nenek, nyang nawfal same tok ros (nih wife nyang nawfal).. atok nawfal tinggal kat rumah.. katanya nak panjat manggis lg!!

pastu, since dah sampai ke sana.. sempat juga singgah ke rumah atoknya abah nawfal (umi panggil atok yah) kat Parit Kalong pulak... eh, ni kira nyang nawfal jugak la kan... ni kali kedua nyang belah abah jumpa nawfal.. first time mase kenduri aqiqah nawfal dulu.. masa tu nawfal baru je umur 13 hari.. sekarang nawfal dah 6 bln lbh.. uish.. lama tu.. teruk betul la umi nawfal nih.. dah lama rupa nya x balik g belah abah... bukan apa.. time2 abah xde ni nak jalan blk kg pon xde mood jugak!

lepak2 kejap kat umah atok yah.. kitorang balik semula ke rumah tok ros.. sebab mmg dah janji nak lunch kat sana.. hmmm... berselera sungguh umi makan tghari semalam... ade lauk ayam masak kari, sayur taugeh masak lemak, ayam goreng, sambal sardin & sambal tumis petai! favorit nenek nawfal tuh!!

petang tu gerak balik GP dlm lbh kurang pukul 3 ptg... sampai kg x jugak terus blk rumah, sebab xde orang kat rumah.. lerrr... atok nawfal lari bawak diri pegi rumah pakngah!! sian atok tinggal sorang2... umi pun direct pergi rumah pak ngah ler...

samapai rumah pakngah, fuhhhhhhhh... jumpa makanan lg!!

makngah masak mee rebus semalam... pastu ade pulak bubur kacang ngan durian.. adoiiii.. meleleh air liur tgk bubur kacang tu.. semangkuk besar jugak dihabiskan...

best.. best... semalam mmg best!!






nota kaki : semalam masa gi rumah pakngah, lalu rumah puan hernee.. hehehehe.. cam nak gi terjah, sbb tgk keta die ade kat umah.. tp.. malulahhh!!

1 comment:

♥Hernee Nazir♥ said...

wahai kak jannah..ampunkn saya sbb tido mati di ptg ahad itu..huhuhu