Monday, April 27, 2009

jawapan di persimpangan

Saya copy tag kat sini..

Banyak nye soalan nak kena jawab.. bukan saya xde keje.. tapi ini caranya saya berehat sebentar...

1. Bekas kekasih saya adalah : huhuhuhu??? yg last... nama nye.. ape eh? x ingat lah..

2. Saya sedang mendengar : lagu cinta tiga segi (saya terpaksa dengar lagu ni ulang2 kali kat opis arinih, dr pagi tau.. sbb semah yg dok kat dpn saya ni tgh 'mengong'.. siannnn saya!)

3. Mungkin saya patut : rehat atau tido saje... sbb x de mood nak buat keje lah!! penattt!

4. Saya suka : makan!! asik lapa jek laaaa...

5. Sahabat-sahabat baik saya : wahai sahabat.. kau tau kau sape..

6. Saya tak paham : kenapa semah yg duduk kat dpn saya nih suke buat lirik sendiri bile nyanyi.. pening kepala saya...

7. Saya kehilangan : nafsu nak buat keje.. padahal.. keje melambak2.. aduhaiii..

8. Ramai yang berkata : ko dah gemuk!!! (kurang ajar tu...)

9. Makna nama saya : cahaya syurga

10. Cinta itu adalah : sesuatu yg akan membuat kita jadi mabuk!!!

11. Di suatu tempat, seseorang sedang : sibuk bertepuk tgn sambil menyanyi.. (apa dia ingat die tgh wat konsert ke????)

12. Saya akan cuba : untuk menahan telinga saya mendengar lagu yg sama...

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud : forever.. (btw, itu bukan ayat...it's just a word)

14. Telefon bimbit saya : dah habis bateri, nnti mesti encik suami marah kalau x dpt call saya..

15. Bila saya terjaga dari tidur : saya terus capai hp saya.. cek time!

16. Saya paling meluat apabila : orang marah2 x tentu pasal.. pastu org len buat salah, org len kena marah!!! apa daaa..

17. Pesta/Parti adalah : tempat org kumpul dan makan2..

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah : anak kucing saya

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah : sekarang... sbb sekarang saya dah ade suami, dah ada anak, dah ada pendapatan sendiri..

20. Hari ini : hari pertama saya bekerja selepas cuti hujung minggu..

21. Malam ini saya akan : berjalan2 ke rumah baru adik saya.. mungkin.. atau saya akan tidur awal..

22. Esok pula saya akan : pergi kerja di pagi hari dan mungkin akan mendengar semah menyanyi lagu yg sama lagik!

23. Saya betul2 inginkan : brownies secret recipe

24. Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini : saya terasa saya cantik!! anak saya pon ckp saya cantik.. (tipu lah, anak saya belum pandai bercakap lagi, tapi die mengangguk saje waktu saya tanye die pg td : abg.. umi cantik kan bang..)

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan : tempat saya berjalan2 dan cuci mata saje..

26. Makanan Barat atau Jepun : dua2 saya boleh makan.. suke sgt tu tidak lah..

27. Bilik yang terang atau gelap : kedua2 boleh membuatkan saya tertido kalau dah ngantuk sgt..

28. Makanan segera adalah : makanan yg segera boleh dimakan.. x perlu tunggu lama2..

29 .Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang? : tak ingat.. sbb saya dah lama mendiamkan diri mendengarkan semah menyanyi..

30. Siapa yang saya nak Tag ? sesiapa yg baca nih.. buat jgn x buat!!!





5 comments:

♥Hernee Nazir♥ said...

ni msti nk gi umah Atan n Lat kan? sy jiran die..hehehe..ari tu naik gak umah die tu..nti klau sy dh pndah jmput la singgah ek..hehehe

Umi Nawfal said...

ye ke.. blok yg same eh? umah no baper?

MommyDania said...

tak baca..tak baca..

Umi Nawfal said...

hehehe.. achic.. x aci laa.. ngelat eh??

♥Hernee Nazir♥ said...

sy block c4 umah bwh skali..sblh kotak TNB..