Thursday, April 09, 2009

ha? charge double??

apakah?? mlm td kan bawak si nawfal gi poliklinik ***** kat pekan GP sbb sakit mulut tu..

pas dah cek2.. bagi2 ubat.. cam ni mkn ubat ni, cam tu mkn ubat tu.. bla.. bla.. bla.. bla.. bla...

"okey, ini je ubatnye ye kak.."

"berapa semua?"

"ermm.. (nada serba salah.. kot..) 54 inggit.." -sambil tersenyum.

uiks! aku pandang muka mak! mak pandang muka aku! huhuhu.. pastu dua2 'buat muka' dpn MA tu..

"ermm.. mlm ni kita cas double kak, sbb PUBLIC HOLIDAY, kalau hari biasa2 ni separuh jek cas die nih, x sampai 30 inggit pon.."

"owhhh..!?" aku dan mak terhangguk2.. kau ingat org kalau sakit boleh pilih hari lah kannn???

"hmm.. thanks eh.."

sesampai di rumah...

WTF?????

apakah? dapat ubat demam botol kecik! dgn ubat mulut botol sgt kecik! cek mulut x sampai 5 minit! haku kena bayo more than 50??? semata2 sbb semalam PUBLIC HOLIDAY.. so kena cas dua kali ganda????

means..

next time, sesapa lah.. tolong jgn sakit pada hari cuti umum!!! klinik akan cekik darah kita! tunggulah sehingga hari bekerja dan pergi lah ke klinik kerajaan sahaja sbb kita adalah rakyat MALAYSIA yg telah membayar CUKAI!!!

arghhhhh...

tension lah! kita mmg boleh pilih ke hari kita nak sakit eh????





8 comments:

rina said...

x penah plak kes double caj ni...

MommyDania said...

aah. slalu kalau after 12midnite la. ish...teruk btl klinik skrg

Umi Nawfal said...

hampeh!! nasib ler tu jek klinik yg bukak time tu.. huhuhuhu.. x hingin nak jenguk klinik tu lagik!

♥Hernee Nazir♥ said...

mcm tau jek klinik mane..hehehe..

saudah said...

pukul berapa u hantar? biasanya midnight charge je yg double..tak pernah lak public holiday kena double..kat hospital if surgery time weekend n public hols je yg double..musykil musykil

Umi Nawfal said...

hernee,
mmg kat ctu mahal kan??

saudah,
huhuhu.. tu ler pasal.. awal giler taww.. dlm kul 8 lebey baru.. lom isyak lg..

♥Hernee Nazir♥ said...

kalau yg hernee tau yg mhl kat p****i..awk gi yg mane?

Umi Nawfal said...

ya.. betul lah tu hernee! tepat sekali!