Wednesday, April 15, 2009

aktiviti sepanjang hari rabu

pagi2 bgn cam biase... siap2 cam nak gi keje jugak!!

dlm kul 7.30 gi anta kakcom gi keje. kakcom nih opismate i yg dah cam adik beradik pon.. 2 3 minggu ni kakcom dok rumah saya sbb si abg drebar kesayangan die xde.. gi umrah.. anyway, arini besday kakcom u ols..!!

so, HAPPY BIRTHDAY to Kakcom! nanti esok kite gewang2 kat opis eh??? hehehehe..



pas balik anta kakcom... zasssss.. siapkan si buntat (sape lg kalau bukan anak kesayangan hamba!) pulak! mandi2.. pakai pampers (yg bukan jenama pampers), pakai baju.. dah siap, bawak nawfal gi klinik.. arini cek up tuk bulan ke4.. ingatkan kena cucuk, ropa2nye x cucuk pon.. timbang2 jek.. x sampai 15 minit dah siap dah.. balik umah semula..



tinggalkan nawfal kat umah, pas tu kuar ngan encik ABAH, gi Menara Ansar.. alaa.. gi SSM daftarkan perniagaan... alhamdulillah.. segala urusan berjalan lancar.. belum tghari dah sampai kat umah semula..

sampai umah, nawfal dah terjaga! td sebelum pegi sempat pulak susukan n tido kan die dulu.. nih kira dah time nak mkn tghari la nih.. pandai ye bujang umi....!

sambil2 kasi susu kat nawfal.. sempat jugak umi nawfal lelapkan mata jap...

pas Zohor kuar lagik! wif encik ABAH jugak! gi JUSCO pulak! since saya x kerja arini sempatlah kengkawan pesan soh belikan kek utk besday kakcom.. nak sambut kat opis sok pagi.. dah tersampai kat kedai kek tu macam2 pulak yg dirembat... (saya mmg mudah terpedaya tgk makanan..)

elok jek nak kuar dr parking lot, ibu dira call...

"long! nanti balik singgah beli cakoi eh..."

ewah.. ewah.. sedap jek ko ngoder eh..

"orait!"

singgah pekan GP.. beli cakoi kat tempat Wak Man Sate! fuhhh! mmg sedap la cakoi dieeee..

balik2 umah dah ade teh o panas seteko..

mmg sedap lah.. so inilah juadah minum ptg kami hari ini..


ada.. twist cheese, garlic hot dog, cheese sausage roll, cocoa barry walnut cake, blueberry cheese cake, mmmmm.. n itu cakoi yg sgt sedap!! dan x lupe juga ada pisang yg di tebang di belakang umah ajeee..

wahahahahahah...

dan setelah kenyang, di sinilah saya duduk (di hadapan pc ini) utk meng'update' blog...

hah! tgk!

kakcom dah anta sms dah! k lah.. jap lagik nak kuar amik kakcom laks!

nanti mlm sambung blk ye..




2 comments:

MommyDania said...

pergh, jln, mkn ngadap pc. heaven!

Umi Nawfal said...

hahahaha.. mmg pon..