Friday, April 03, 2009

adakah saya buta..

owhh...

Petang rabu, sebelum pergi berlatih zapin (ya, saya tak akan berhenti bercerita tentang zapin dalam tempoh 2 atau 3 minggu ini, sila lah jgn bosan...) saya telah singgah ke kedai cermin mata W* C*** F** Y** di pekan GP.

Saya fikir kedai ini akan dapat memenuhi dua daripada keinginan saya yg berlambak2..

pertama, saya ingin mendapatkan kanta lekap untuk saya pakai semasa annual dinner nanti.. (nak joget2 xkan nak pakai spek cam haritu kan..)

kedua, saya telah lama berangan2 nak tukar lensa cermin mata saya ini kepada jenis yg lain.. iaitu TRANSITION.. alaaa.. yg kalau kat tempat CERAH die tukar jadi GELAP tu.. konon2 nya supaya tidaklah tersilau mata saya sewaktu keluar makan tghari nanti..

cerita nya.. saya pon masuk ke dalam kedai..

"cek mata dulu la amoi.." kata amoi tu.. (eh, eh.. die yg amoi, panggil aku amoi plaks!?)

maka saya pon menanggalkan cermin mata saya... setelah beberapa minit, dah silau2 dan pedih2 mata saya di buatnya, amoi tu pon print kan slip result eye test tu..

haaaaahhhhhh?!???

WTF!!!!? (sila maafkan foul language ini....)



apakah boleh dipercaya eye test yg telah saya buat itewwww????

mata kanan : -7.50 silau 300
mata kiri : -8.00 silau 175

argghhhhhhh...... kenapa naik lg??? adakah ini bererti saya akan menjadi ****?

tidakkkkkkk!

jadi kali ini saya terpaksa membuat pilihan... ini kerana saya belum mampu untuk memenuhi kedua2 kehendak saya secara serentak!

adakah saya harus menggunakan kanta lekap dan sesudah itewww membeli rayban??

atau

menghabiskan wang gaji saya yg ciput utk menukar lens TRANSITION yg mahal itewww untuk kedua2 pasang cermin mata yg saya ade???

ermmm.. keputusannya..

setelah membanding2kan harga dan kelebihannya.. maka saya telah memilih utk membeli kanta lekap..

nampak nya saya terpaksa menunggu beberapa bulan lg untuk menukar kanta cermin mata saya iteww.. dan yg x best nye.. kanta lekap yg saya perlukan perlu ditempah!!!!?

kena tunggu seminggu pulak!! owh.. teruknya mata saya.. kedai pon x simpan stok cam tu..

*ade sesapa tau petua nak jaga mata??? penglihatan saya semakin lama semakin x bagus lah.. adakah kerana faktor usia jugak?? helloooo.. im not that o*d..






12 comments:

♥Hernee Nazir♥ said...

umi nawfal..duk GP ke? kat area mane?

nak bg petua blh tp saya sndiri malas amalkan..hehehe..cuba pagi2 tngok bnda hijau smbil selawat..

tak pun..beli air musoffa..sapu kat mata n selawat..

Umi Nawfal said...

hu'uh.. dok Tiram Duku.. tau ke?
heheheheh..

thanks eh utk petua tu.. mmg rase teruk sgt lah skang nih.. kalau kuar lunch tu sampai berdenyut2 mata ni haa.. BTW, u dok JB area mana eh?

MommyDania said...

dlu ada tau petua tu. cuba tanya2 ustaz/zah ke. ada bacaan dia. baca dan sapu ke mata or something. geezz, memory out btl

♥Hernee Nazir♥ said...

ler..saya duk Desa Paya Mengkuang la..mmg asal sane ke?

♥Hernee Nazir♥ said...

dah tau dah..awk adik atan (faiz ajis) kan? duk dpn sk toram duku? btul ke?

Umi Nawfal said...

hahahahahahah..
salah..salah..salah..
kakak die lah..!!!

Umi Nawfal said...

betul lah achic! mmg ade doanya.. pastu sapu pakai ibu jari kan.. ape eh.. lupa jugak laa..

♥Hernee Nazir♥ said...

ooo..atan ade kakak upenye..tak skolah sini ae? kite sebaya la ek..

Umi Nawfal said...

ye ke? lahir thn bape? dulu skolah kat kota..

♥Hernee Nazir♥ said...

81..cheh ye2 je sbaye..oo skolah kat kota..kite satu skolah ngn atan n lat..husbnd pn satu dept ngn atan..

Mrs Noba said...

orang kata kena makan carrot, no?

Umi Nawfal said...

mrs noba,
carrot?? correct.. heard that too.. tq