Thursday, October 01, 2009

Rumah Terbuka

Sempena birthday ayahanda saya hari ini, malam td telah selamat saya membuat rumah terbuka utk kawan2 & famili.

Menu sangat special, request dr ayahanda yg nak makan nasi minyak. Tapi nasi minyak dimasak sendiri.. Ampun ayahanda, anakanda belum pandai nak masak nasi minyak.. heheheh.. Terpaksalah ayahanda masak sendiri..

Menu lain, nasi impit, nasi lemak bonda, rendang daging bonda, ayam masak merah umi nawfal, sambal tumis udang bonda, kuah lodeh bonda, dan acar darat.. berpeluh2 saya makan.. Mintak maaf la badan.. dah tengah malam baru nak makan.. Siang2 tak sempat nak makan, sibuk dok melahu.. bergosip2 dengan makcik2 kepoh.. hahahaha..

Sangat happening!! Bila dah berkumpul ramai2... rumah kecik saya terasa macam nak pecah! Hahahahahah.. Apatah lagi sudah nak masuk 2 minggu saya tak berjumpa dengan makcik2 kepoh dr opis tu..(saya kan cuti 2 minggu)..

Nasib baik awal2 dah cuci beranda dan bentang tikar.. Makan ramai2 kat luar pon best!! Hampir semua yg saya jemput menghadirkan diri. heheheheh... tetamu istimewa yg saya jemput khas pon datang.. Datang sorang pon tak pe.. Terima kasih ye Puan Hernee kerana sudi menghadirkan diri. Terima kasih jugak pada kawan2 yg sudi memeriahkan majlis.. hehehehe..

Berjaya juga plan saya nak beramas mesra dengan famili dan kawan2... Tercapai sudah hajat saya nak beraya di kampung sendiri..

Gambar??? Hampeh???? Satu pon takde.. Sibuk benor sampai nak snap sekeping dua pon tak sempat.. Ape daaaaaaaaaa...

5 comments:

noniey said...

nape banyak sangat lauk bonda dari umi ni? hehehe

buat open house memang best.. cuma yang tak best tu time nak kemas balik tu ah..

♥Hernee Nazir♥ said...

hehehe..best mknan kak..trase aym msk mrah cam mak hernee pnye mskn..

tq byk2..

hajarus said...

wah.. bestnyer kumpul reramai... cam leh rasekan jer kemeriahannyer...

KV said...

alaa...rugi tak sempat bergambar!

fauzi-maya said...

bestnye dpt kumpul2..alaa baru nak tgk gmbr...heheh