Thursday, December 10, 2009

Beli Kek + Check Up

Semalam, seperti yg telah saya rancangkan, kerja half day saja.. Jam 12.40 saya pulang ke rumah, ambil adik saya & Nawfal. Terus keluar ke JJ Bkt Indah. Bawa Nawfal pergi beli kek..

Masa sampai rumah, adik saya cakap Nawfal baru bangun tidur. Salinkan baju & diaper, terus keluar. Sampai kat JJ nawfal dah merengek².. Ler.. Lapar rupanya.. Kesian anak umi. Mummynye cakap, memang dia belum sempat makan tghari lg..

Tengok tu.. semangat betul makannya.. huhuhuh, lapar sungguh tu..







Balik dari JJ singgah klinik jap.. Check up Nawfal.. Dah 1 tahun kan.. Kena cucuk, tp bukan kat montot, kat bahu jek.. Umi ingatkan kena cuck kat montot. Sampai² adalah sorang kanak² yg tgh cek, 1 lg tgh tunggu.. Turunkan Nawfal kat bawah, abislah satu ruang klinik dia round.. Cari kawan kot.. Tp tak ada orang nak kawan ngan dia.. Org semua ddudk diam² kat mak masing².. Pastu sampai lg 2 org..

Sampai turn, naikkan Nawfal atas penimbang.. ok, tak ada masalah.. Dengan rela hati diri² atas penimbang, good boy!! Ingatkan dia nak ngangis ke hape kalau dinaikkan atas penimbang tu. Sampai part nak sembang² ngan misi, saya angkat Nawfal, dudukkan atas riba.. Aduh!! Dia start buat perangai.. Meronta² nak turun.. Siap jerit² okeh! Riuh rendah klinik dengan suara dia.. Nasib baik tak ramai orang.. Hii.. buat malu umi saje tau budak ni!

Bila saya turunkan kat bawah, dia merayau² sampai nak pergi korek tong sampah kuning kat tepi toilet!! Tong sampah kuning tau!! Tempat misi buang jarum suntikan, dan macam² lg lah!! Scary!! Bila dimarah, mulalah dia hentak² kaki.. "Alamak, nih macam mana karang time nak cucuk kang.." Hahahaha.. Uminya dah start cuak ye..

Okeh, time nak cucuk pon tiba.. Bila didudukkan di atas riba, memang lah dia tak mau.. Meronta² lagi.. Nak turun.. Hahahaha.. Uminya dah takut dah.. Last² berjaya jugak umi pegang dia sorang².. Tapi, siap ngan kaki umi sekalli digunakan. Hahaha.. Kepit, jangan tak kepit.. Takut tercucuk uminya pulak karang.. Bila dicucuk, apa lagi meraung si Nawfal.. Hahahaha.. Bukan main kuat lagi.. Ingatkan sakit sangat!! Tapi bila tapak kaki jejak kat lantai, terus diam & menjalankan aktiviti merayau seperti biasa.. Huhh!! Bukan menangis sebab sakit, tapi sebab kena grip!!!

Balik rumah, kasi upah.. Panggil atok yg tengah buat kerja kat luar, ajak potong kek dengan Nawfal.. Eh, bergaduh pulak dengan atoknya, berebutkan pisau potong kek tu.. Eii.. sabar jek haku!! Siap nak berguling kat lantai!! Atok pun layankan jek laa.. Umi nak snap gambar pon susah.. Dapat lah dua tiga keping jek..





Tu lah yg ado!! Entah mana dapat straw tu.. nak dicucuknya kek tu..

Begitulah cerita semalam..

2 comments:

♥Hernee Nazir♥ said...

nawfal auntie nk sket kek leh x? hehehehe

sujaihah said...

amboi sedap nyer kek dia...atuk nyer serius sgt tgk kek...senyum sikit tok.

kak tu la yang paling takut bila anak dah pandai bt kejer sendiri,,dah taknak kita pengang,..nak lepas jer...hu hu hu