Monday, December 28, 2009

About Him..

Uish.. dah lama tak layan tag menge'tag' nih.. alih² puan hernee dengkikan saya.. di'tag'nya saya.. Ishh.. nak jadik kaknam first class la tu.. nak tau citer pasal cinta hati saya ler tu..

1. First time you met him - when and where?

tarikh tak ingat la.. dlm thn 2000 gitu.. masa tu blind date ah konon²nya.. selepas 6 bulan berborak sakan on the phone!! hahahahah.. maklum lah.. kami kan chatters! first time chating dah main pas² no fon.. (giler gatai!!), first time jumpa kat parking lot asrama Halimatussadiah kat UIA.. muahahahaha... i brought my fren along.. achic, ingat x??? ala.. yg kita lepak² kat wira seafood kat sri gombak ngan udin & the fren tu.. kah kah kah kah..

2. Love at first sight?

entah.. tak kot... it took us more than 3 years to fall in love with each other.. lama giler.. ape daaa... dua² kayu!!

3. Who is he when the first time you met him?

Dia adalah shahrudin yg saya kenal sekarang.. dia tak pernah berubah!!

4. How long does it takes for him to ask you out for a date?

date? date yg betul² ke??? ermmm.. selepas 3 tahun.. eh, yg first time jumpa tu nak kira date ke? blind date? yg tu kan lepas 6 bulan on the phone, last² dia jugak yg ajak nak jumpa dulu.. i maintain jek, tak gatai pon..(macam dia)

5. First place dating?

kalau yg 'buta' tu, kan dah kata td, kat wira seafood, sri gombak.. tapi yg betul² date kat KLCC.. kah kah kah.. lepak kat taman KLCC tau..

6. How he proposed?

propose dlm phone jek.. dia cakap, dia rindu saya, dia suka saya.. lepas tu dia tanya saya nak kawen dengan dia tak.. hahahahaha.. sangat tak romantik ok..

7. Special date with him?

yg saya rasa paling special ialah... 15 Ogos 2003.. hahaha.. ya, saya takkan lupa, sebab itu kali pertama dia cuba bersikap romantik dengan saya.. wahahahaha.. aku tak percaya! aku tak percaya!

8. Changes that he asked you to do?

Dia selalu suruh saya jadi seorang yg lebih.. dan lebih lagi berdikari.. dan jangan jadi cengeng!! dia tak suka.. tapi saya selalu suka nangis².. nak buat macam mana kan.. itulah saya.. seorang ratu airmata.. huhuhuu..

9. What is about him that you love so much?

semua lah.. sebab tu saya kawen dengan dia.. hahahah..

10. What is about him that you wish he would change?

aaaaa... "abang, boleh x lepas ni jangan sidai tuala dekat tingkap? gelap la rumah..."

11. You lose your mind and crack your head when he?

membebel... lagi sadis dr org perempuan membebel.. sangat pedih telinga saya bila mendengarnya.. huhuhuhu.. jadi, saya perlu elakkan perkara² yg boleh menyebabkan suami saya membebel..

12. You will smile through your eyes for the whole day when he?

tolong gosokkan baju kerja saya & masakkan bekal utk saya kerja.. huhuhu... saya sangat rindu dia.. tskk...

13. Complete below sentences"My love towards my husband is as big as...?

i don't know what.. saya tak tau nak gambarkan macam mana besarnya cinta saya pada suami saya.. Saya Cinta Dia!!!! Saya Cinta Dia!!

Saya nak dengki sape pulak??? tak payah la dengki orang.. tak baik, kan?? Eh, tapi saya teringin la nak dengkikan sorang kawan saya nih.. Mommy Dania, sila buat ye... :p i saje jek nak kepoh² nih..

5 comments:

maya amir said...

hehe..mcm sama laa kite, buat tag yg same jugak utk latest entry:)

♥Hernee Nazir♥ said...

hahahaha..wat juga akhirnye ye..bjaye mnjadi kak nam 1st class..hahaha..

yg pnting kte sekapal.. ratu air mate.. ank branak neg yatimah..hahaha

MommyDania said...

eee...keji! awat i sorg je kena. igt2 lupa la kejadian kt parking lot tu. maklumlah...i peneman & scapegoat saje. hahahahahahaha

MommyDania said...

bertambah keji tau, nk copy tak blh! ate..nk suruh teman salin ke 1 1 soklannya? :p

JaNnAh said...

eh.. alamak!! achic, sori hah.. kunun nk try aritu, terlupa la pulok nk tukor setting.. keh keh keh... jap i tukar balik jdik boleh copy!!! keh keh keh.. ingat i akan dakwa u kalau x buat.. i nak tau jugak!! nak tau jugak!!